Nærmest lige siden der kom mobiltelefoner på markedet, har der været mange bekymringer omkring hvorvidt de udsender stråler, der kan være skadelige for os og ikke mindst for vores børn. Der er lavet mange undersøgelser omkring dette, men selvom der stadig er en mistanke, er der ikke noget der endegyldigt er blevet dokumenteret som værende farligt.
Det helt store spørgsmål er dog naturligvis, om du har lyst til at tage chancen, hvis det viser sig om 10 år, at de stråler som dit barn er blevet udsat for, rent faktisk viste sig at være skadelige.
Stråling = SAR værdi
Strålingen fra en mobiltelefon måles i SAR værdier, og her det vigtigt at vælge en mobil med så lav SAR værdi som muligt, hvis man vil undgå strålingen, hvilket der kan være en god portion logik i, hvis man ikke er helt sikker på, om det kan være skadeligt, er det naturligvis beder at undgå det, end at tage chancen.
Små bøn, børn og større børn har tyndere og mindre kraftige kranier end os voksne, da deres hoved ikke er færdige med at vokse. Det tyndere kranie betyder også, at de er mere udsatte i forhold til den potentielt skadelige stråling.
Du kan naturligvis gå helt i defensiven og afvise at dine børn får en smartphone, men der er nok ikke den store tvivl om, at det er en diskussion du vil tabe med tiden.
Hvilken model skal du vælge?
Lad det være sagt med det samme, dette er ikke en bedømmelse af telefonerne og det de kan, det er udelukkende baseret på deres SAR værdi. Lad det også være sagt med det samme, at en iPhone er ikke det bedste det valg i den forbindelse.
Som du kan se i denne oversigt, der er lavet af PricePusher, så er Samsung et ganske solidt valg med hele 8 modeller i top 10 over de modeller med den laveste SAR Værdi.
Du kan finde hjælp til at finde den bedste mobil til børn og unge her